Paso Robles News|Saturday, February 24, 2024
You are here: Home » Top Stories » Planning commission approves large assisted living facility
  • Follow Us!

Planning commission approves large assisted living facility 

Click on the image to expand.

Click on the image to expand.

Developer agreed to reduce height of the building

The Paso Robles Planning Commission approved a revised proposal for a development plan and conditional use permit for The Oaks at Paso Robles Assisted Living Facility. The project site is located at the southeast corner of South River Road and Serenade Drive, across the street from Kennedy Club Fitness. It is a large three-story building that will accommodate about 100 senior citizens.

In response to feedback from an October meeting, where the commission directed the applicants to reduce the building height, provide better justification for a reduced street setback, and to review traffic safety, the applicants, BA Hoffman Holdings, LLC, changed the building’s design by dropping the first story partially underground, thereby lowering the building’s overall height by seven feet.New design retirement home paso robles

The commission approved a street setback exception of between 11 and 13 feet instead of the required 25-foot setback. The applicant argued that two other projects on the site had similar setbacks and were approved.

The applicant also conducted a traffic study, and agreed to install a cross walk across South River Road at Serenade Drive. Both sides of Serenade Drive will also be painted red near the project. The applicant commissioned a parking study, which found that the proposed 43 parking spaces would provide adequate parking for the project.

Nine residents spoke out during public comment saying the project was still too big. A couple also spoke in favor of the project.

After much deliberation and two failed motions, the commission approved the project on a 4-3 split vote, adding a requirement that the applicant further reduce the building’s size. The motion to approve was made by Chairman Vince Vanderlip. The yes votes came from commissioners Vanderlip, Scott Brennan, Thomas Burgett, and John Donaldson, and those who voted no were Bob Rollins, Darrel Cooper, and Doug Barth.

In the original design, the third story was a partial story, stopping 70-feet before the edge of the other two stories. The commission requested that the same design be used in this reduced plan, shrinking the overall size of the project.

To view the complete plans, click here.

Share To Social Media

Comments